Мене здивувало, що їжак своїм храпом зумів перехитрити навіть дорослих. Це можливо в тому випадку, коли його чуєш уперше.

   Якось у сутінках я також перелякалась, почувши дивні звуки. Поруч ішов тато. Він одразу упізнав храп маленького їжака, тому заспокоїв мене.

 

*** 

  

    Мене здивувало те, як маленький їжачок намагався бути схожим на ведмедя, щоб відлякати ласих істот. Люди, напевно, вперше почули храп їжачка, тому тваринка зуміла їх перехитрити. У страху великі очі. Цим вдало скористався їжачок.

 

***

   

     Маленькому їжакові вділося перехитрити людей.

    Лісові гості  вперше почули храп їжачка. Зазвичай люди дуже залежні від свого зору, бояться того, чого не бачать. Мама з дочкою вирішили піти подалі від місця, звідки доносились дивні звуки. На моє здивування, маленькому їжакові вдалося перехитрити людей.

 

***

 

    З уроків природознавства я дізналась, що гадюки впадають у зимову сплячку. З  настанням осені вони ховаються  по хащах, закамарках і вітроломах у глибоких норах. Проте мене дуже здивувало, що впадають у сплячку за народним повір'ям у день, коли святкують Воздвиження Чесного Хреста.

  

***

   Мене приємно здивувало, що зі страхопудами легко впорається навіть їжак. Зазвичай люди дуже залежні від свого зору, лякаються того, чого не бачать. Щоб не боятися тварин у лісі, варто вивчати їхні повадки. Дізнаватися більше про лісових мешканців та їхнє життя.

     

Діалог про те, де краще жити їжачкові: у лісі чи в живому куточку

ТРЕТІЙ СНІГ (Іван Андрусяк)

ЯК ЇЖАЧОК НАД ЛУГОМ ЛІТАВ (Микола Сингаївський)