Текст-міркування про користь спілку­вання в соціальних мережах.

     На мою думку, соціальні мережі приносять багато користі. І людина не може закритися від нових технологій. 

     По-перше, мої батьки спокійніші, бо я завжди тримаю з ними зв’язок. Коли затримуюся, вчасно сповіщаю їх. По-друге, завдяки соціальній мережі можна бути в курсі багатьох подій. По-третє, вона дозволяє знаходити нових друзів, хоч насправді вони живуть далеко від мене.  По-четверте, я вчуся вибірково довіряти інформації, розрізняти правду від фейків, формую критичне мислення. 

    Отже, спілкування в соціальних мережах корисне. Головне використовувати його з розумом і в міру.

 

 

Текст-міркування про шкоду спілку­вання в соціальних мережах.

     На мою думку, соціальні мережі не такі безпечні, як можуть здатися. Вони можуть завдавати шкоди.

    По-перше, постійне їх використання забирає багато часу. Не встигаєш робити реальні справи. По-друге, користувач отримує різну інформацію, часто таку, що не відповідає вікові. По-третє, може виникати залежність, вона впливає на психологічний стан, відриває від  реальності. Постійний користувач соціальних мереж відвикає спілкуватися поза нею. Він може попасти під вплив непорядних людей. По-четверте, якщо твоя інформація потрапляє в мережу, то вона перестає бути особистою.   

    Отже, спілкування в соціальних мережах може завдавати шкоди. А щоб цього не сталося, треба мати міру, не зловживати новими технологіями, не забувати про правила інформаційної безпеки.

 

Приклади написання sms-повідомлення

Роль ґаджетів у житті людини