Найбільше враження на мене справив Горобець із байки «Зозуля і Півень». Твір написав Леонід Глібов.

   Мені подобається читати байки. Цей персонаж твору не залишається байдужим, коли зневажають інших. Він не міг стерпіти, коли Півень прирівняв Зозулю до солов’я, а натомість Зозуля прирівняла Півня до жар-птиці. Горобець відчуває несправедливість і не мовчить. Він сміливо говорить правду. Його роль невелика, проте дуже значуща. 

   Ось тому на мене справив неабияке враження саме Горобець.

 

***

 

   Найбільше враження на мене справив вовк Акела із «Книги Джунглів». Твір написав англійський письменник Джозеф Кіплінг.

  Особливо яскраво Самотній Вовк проявив себе в уривку, коли Мауглі вперше піде до людей. Цей персонаж сміливий, мудрий і справедливий. Він тривалий час був ватажком Зграї. Розуміє, що не наздогнав здобич, бо інші схитрували. Проте дотримується законів, погоджується з правилами Зграї. Акела вже старий, але заради правди не боїться виступити на стороні меншості. Він вірний у дружбі.

    Ось тому справив найбільше враження на мене.

 

***

 

    Найбільше враження на мене справила Рудохвоста з казки «Лисичка-комерсантка». Твір написала Галина Гузовська-Корицька.  

   Зазвичай у казках лисички завжди обманюють інших. У цьому творі все не так. Лисичка-комерсантка сама виявилась обманутою людьми. Тварина не вміла тримати язик за зубами, тому хитріші люди скористалися плодами її праці. А ще здивувало те, що Руда захотіла зайнятися людською працею. Також спочатку Лисичка не була ласою на домашню птицю.

    Ось тому персонаж справив найбільше враження на мене.

 

***

 

   Найбільше враження на мене справила лісничиха з казки «Лисичка-комерсантка». Твір написала Галина Гузовська-Корицька.

   Ярина Микитівна любила тварин. Вона часто допомагала їм. Навіть хитру Лисичку пригощає молочком. Лісничиха не хоче слухати лестощі. По-хазяйськи ставиться до лісового багатства.

   У мене також є домашній улюбленець. Моя киця завжди чекає на мою увагу.  

   Ось тому мені подобається Ярина Микитівна.

 

***

  Найбільше враження на мене справила Конячка Камелія. Це дійова особа п’єси-казки «Обережно, Незнайомець!». Твір написала сучасна письменниця Світлана Конощук. Її псевдонім Лана Ра.

  Камелія – смілива, слухняна і небайдужа Конячка. Вона не нехтувала правилами безпечного спілкування. Вчасно покликала на допомогу поліцейських. Її друзі були врятовані! Цей персонаж переконує читача дотримуватися правил безпечного поводження. Не бути байдужим до чужого лиха.

   П’єса-казка допоможе багатьом дітям не потрапити в халепу. 

 

Моя улюблена книжка

Яка книжка тебе зацікавила найбільше та чи хочеш її про читати