Звісно я ще малий, тому не доводилось працювати за гроші. Проте я намагаюся їх збирати.

   Хочу розкати, як саме. Звичайно, я не відкладаю копійки зі сніданків. Батьки  завжди кажуть, що діти повинні добре їсти, щоб рости здоровими. Переконують  словами одного мудреця: «Здоров’я – це все, бо без здоров’я – все уже ніщо».   

    Проте дорогі батьки дають мені можливість збирати гроші. Тепер на день народження дорослі до подарунку зазвичай кладуть невелику суму коштів,  наказуючи грамотно їх витрачати. Так я вчуся рахувати, прогнозувати покупки, бути чемним  у магазині.    

   Свої кошти залюбки витрачаю на дрібне шкільне приладдя, ласощі.

***

  Я мрію мати планшет. На жаль, батьки не мають змоги його купити.

  Ось тому я намагався сам складати кошти. Їх міг відкласти з тих грошей, що мама давала на сніданки. Коли назбиралась чимала сума, батьки побачили її. Звісно була серйозна розмова. Мама пояснила, що не можна у такий спосіб заощаджувати. Заробляючи на бажану річ, я обділяю себе у здоров’ї.

   Звичайно, я пообіцяв більше не економити на сніданках. Натомість батьки сказали, що при можливості неодмінно подарують мені омріяну річ.

 

Що можна купити за гроші, а що неможливо

    Сучасний світ не уявляємо без грошей. Ними платимо за багато що. Проте не все можна купити.

    Гроші потрібні, щоб платити за товари та послуги. Наприклад, спішимо в аптеку за ліками, коли хтось захворів. Часто вони допомагають. Проте це зовсім не означає, що купили здоров’я. Хворобі не цікаві статки людини.  Проте і ліки не допоможуть, коли людина стривожена, переживає, самотня. Саме такі стани зазвичай провокують хвороби. Для покращення самопочуття не обійтися без теплого слова, уваги, небайдужості.

     Гарні якості оточення заслуговуєш не стільки грошима, а його добротою, власним ставленням до інших людей, своєю поведінкою. Не купиш здоров’я, дружби, поваги, людських душевних якостей.

 

Як виникли гроші

Про ощадність