Спочатку автор створює свій твір, наприклад, у рукописному вигляді. Потім несе його у видавництво. 

   Тут редактор стає її першим стороннім читачем. Він вирішує подальшу долю рукопису. Перед друкуванням супроводжує твір анотацією, примітками. Залучає до роботи художнього редактора, котрий підказує вигляд титульної обкладинки, форзацу, вибір ілюстрацій тощо. Велика роль у оформленні книги художника. Саме його фантазія та уява збагатить книгу, чудовими ілюстраціями зацікавить юного читача. Технічний редактор внесе свій вклад у формат книги, вигляд заголовків, розміщення ілюстрацій тощо. У такій справі не обійтися без коректора. Фахівець цієї професії уважно читає текст, виправляє наявні помилки. Будь-які зміни чи поради, звичайно, узгоджуються з автором. 

   Потім у друкарні народиться цікава книга. А до її створення причетні люди багатьох професій. Ми повинні шанувати й берегти книжки, бо над ними працювали багато людей.

 

***

 

    Тепер до паперових книжок додалися електронні.

    У процесі їх творення беруть участь люди різних професій. Спочатку письменники  пишуть початковий текст книжки. Потім редактор внесе свій вклад у формат книги, вигляд заголовків, розміщення ілюстрацій. Коректор повинен перевірити текст, зробити його грамотни­ми. Верстальники створять книжку в електронній програмі. А художники намалюють ілюстрації та обкла­динки до книжок.

     Так народжуються сучасні електронні. До їх творення також долучаються фахівці різних професій.

 

Порівняли паперову та електронну книжку

   

  • Nastia
    Class
    6 вересня 2018 16:25
  • eee
    spysibo
    5 вересня 2021 20:47
  • Во по по
    Спс
    7 вересня 2021 14:36