Довгий час люди читали паперові книжки. Віднедавна появилась електронні.

    Невеликі планшети не потребують багато місця, а з Інтернету можна завантажити безліч літератури. Не доводиться шукати потрібну книгу в книгарні та купувати її, відвідувати бібліотеку. У тексті можна зробити декілька закладок. Вбудований швидкий і зручний пошук будь-якого слова. На жаль, багато вчених переконують, що читання з електронних пристроїв більше втомлює очі. Також потрібно не забувати  час від часу заряджати пристрій.

    Багато людей надають перевагу паперовим книжкам. Їм подобається відвідувати книгарні, бібліотеки, гортати сторінки, переміщати закладку. Сучасні друковані видання гарно ілюстровані на глянцевому папері. Паперову книжку можна читати в різних місцях, будь-коли та скільки завгодно часу, не переймаючись заряджанням. А фахівці стверджують, що тактильні відчуття з паперовою книгою благотворно впливають на емоційний стан читача.

      У цілому і паперові, і електронні книги негативно впливають на екологію. Якщо для перших вирубують ліси, то в силу швидкого розвитку других може постати проблема їх утилізації чи їхніх акумуляторів. Для збереження зору потрібно дотримуватися правильного режиму й умов читання. І електронна, і паперова книжки слугують спільній справі.     

      Для життя будь-якої книжки головне – мати своїх читачів!

 

***

   Мені до вподоби планшет.

   На ньому можна грати в ігри, спілкуватися з друзями, слухати музику, розглядати світлини. Щоб виконувати уроки, можна завантажити не тільки підручники, а й відповіді, пояснення до вправ. А електронна бібліотека пристрою налічує стільки творів, що знадобилася би не одна сотня книг. Отже, планшет має набагато більше можливостей, ніж підручник. Та й у книжках важко знаходити те, що тобі по­трібно, іноді й закладка не допомагає.

   На жаль, болять очі, коли читаєш тривалий час. Важливо дотримуватися вимог щодо освітлення, відстані, часових меж, щоб не зіпсувати швидко зір. Слід не забувати під заряджати пристрій.

   Чергування використання електронних пристроїв з підручниками – правильний шлях до збереження здоров’я.

 

***

   

   Я люблю читати художні твори в книжці, а не з цифрового носія.

   На мою думку, менше втомлюються очі. На потрібній сторінці можна залишити закладку, тоді не доведеться часто листати сторінки. Особисто мені зручніше користуватися паперовою книжкою, коли треба вибірково занотувати прочитаний матеріал. Сучасні друковані книжки гарно ілюстровані, мають добре читабельний текст, зручного формату.

   Я залюбки зручно вмощуюся на дивані, щоб прочитати паперову книжку.

 

Історія про паперову й електронну книжки

Роль ґаджетів у житті людини

Казка про комп’ютеренят 

Правила спілкування телефоном    

Анотація до улюбленої книжки