На мою думку, подарунок діда Дем'яна мав більшу цінність для Михайлика, ніж подарунки для більшості моїх сучасників. Кількість подарунків у першу чергу визначаються можливостями їх набути, тому відповідно цінуються.

    У нашому сьогоденні очі розбігаються від гарних подарунків на полицях крамниць. За ціною вони теж різні: дорогі й не дуже, їх завжди можна підібрати в залежності від вмісту гаманця. Сучасні подарунки зазвичай фабричні. Хтось може доповнити його власним поздоровленням, відкриткою, виготовленою своїми руками. Кожному приємно отримувати подарунки, батьки охоче дарують їх своїм дітям.

    Інше ставлення до подарунків у дитинстві Михайлика. Не було стільки чудових крамниць, до того ж батьки хлопця жили убого зі свого господарства, не мали за що купувати. У той час дітей не балували багатьма іграшками, їх робили з підручних матеріалів. Дід Дем'ян виготовив вітряка з лебедем на вершечку. Можливо, він не був такими гарними, рівними та досконалими, як сучасні іграшки. На його виготовлення пішло багато часу, що Михайлик уже забув про своє прохання. Хлопчик назвав вітряка дуже гарним, був вдячним дідові за його працю, в яку вкладені старання та любов до внука.

    Думаю, що для Михайлика вітряк став більш цінною іграшкою, ніж найдорожчі подарунки в моєму житті.

 

Новорічне оповідання "Найкращий подарунок"