Щоб описати предмет, треба розглянути, який він за розміром, формою, кольором, та відчути або пригадати, який він на дотик, смак, запах, і послідовно назвати ці ознаки.

— Ось тобі, зайчику, помідор. Глянь, який він кулястий, великий, червоний. Гладенький на дотик. Дуже смачний і корисний. Хрумай, сіренький, на здоров'я!

— Дякую!

— Ось тобі, зайчику, огірок. Глянь, яким довгим він виріс. Овоч має зелений колір. Він є шершавим на дотик. Усередині водянистий з маленькими зернятками.  Дуже смачний і втамує твою спрагу. Хрумай, сіренький, на здоров'я!

— Спасибі!

 

 

Помідор має форму кулі. Він гладкий на дотик. Може мати різний розмір. Бувають червоними, жовтими і навіть чорними. Помідор гарно пахне. Він дуже смачний і корисний.

 

Огірок має видовжену форму. На дотик його поверхня шершава. Огірки  зажди  зеленого кольору. Можуть мати різний розмір. В огірках є багато рідини. Мають своєрідний запах. Звичайно, смачні.

 

Слива має овальну форму. На дотик її поверхня гладка. Сливи бувають синього, жовтого, червонуватого кольору. За розміром бувають більші або менші. Достиглі сливи солодкі на смак. Вони смачні фрукти.

 

Виноград являє собою гроно овальних ягід. Вони вкриті гладкою шкіркою. Бувають синього або зеленого кольорів. Виноград містить багато смачного соку. Він має приємний аромат.

 

Яблуко має круглу форму. Ззовні вкрите гладкою шкіркою. Фрукт буває зеленого, жовтого, червоного кольору. За розміром бувають великі і малі. Середина соковита. На смак солодка або кисла. У яблуках багато вітамінів. Вони корисні та смачні.

 

Абрикос має круглу форму. Зовні вкритий шершавою шкіркою. Усередині міститься велика кісточка. Абрикос оранжевого кольору.

Стиглий плід солодкий і смачний. Він має гарний аромат

 

Груша великого розміру. Має подовгасту овальну форму. Усередині соковитий, солодкий плід жовтого кольору має дрібне несіння. Фрукт дуже смачний. 

   

Опис предмета зі шкільного приладдя

Художній опис «чарівного» предмета шапки-невидимки