Декому не подобається осінь. Чим мотивують своє ставлення? Часті дощі супроводжують дні, холодними і туманними стають ранки, ночі довшають, а дні коротшають. Усім доводиться прокидатися раніше, збираючись до школи…

      А як же чарівні осінні перетворення? Чи спостерігали коли-небудь за ними? Як одного дня в небі сірими стрічками з чорними вкрапленнями відлітають птахи. Угорі їх безмежно багато, вони безперервно летять і летять… Іншого дня вже помітив зимуючого пернатого…

      А чи мріяли коли-небудь зустрітися з маляркою – золотих справ майстринею? Чи намагаєтеся бачити осінню пору очима митців? І тоді звичайне пожовкле листя позолотіє. Земля сама запросить трударів зібрати стиглий урожай. Будучи в лісі не переставатимеш рахувати гриби! Кожного ранку, переступаючи шкільний поріг, відчуватимеш себе старшим на цілий рік!

     Особисто я переконаний, що осінь по-своєму прекрасна!

 

***

     

    Мені подобається осінь. Ви запитаєте чому?

    Щиро признаюся, що сам не знаю точно. Можливо, тому, що з приходом вересня, коли поспішаю до наступного класу, я дорослішаю. А ще мене ця пора чарує загадковими золотистими барвами. Також люблю робити  аплікації до Свята осені.

    А може подобається за те, що можна бути щедрим? Саме восени ділиться зі мною врожаєм садок біля рідного дому. Вперто зазиває по наливне яблучко чи соковиту грушку. Зранку зазирну в садок, назбираю фруктів та гайда до школи. А на перерві починається щедре частування осінніми дарами.

 

Чому осінь називають щедрою?

Чому восени листя стає золотим та опадає?

Чим подобається осінь?

Спостереження як приходить до нас осінь