Буду я природі другом

   Усім відомо, що людина – частина природи. Ви помічаєте цей зв’язок? Лад у природі додає здоров’я людині.

   Але останнім часом з природою відбувається щось не так. Замітили, що зими проходять без снігу? Літо не хоче вчасно вступати в свої права. Усе частіше доводиться чути про різні небезпечні явища... Я відчуваю, що ображена природа засмучена за бездумне ставлення до неї. Ось тому треба кожному з нас переосмислити те, що відбувається довкола. Варто змінитися. І починати треба зі себе. Зі своїх можливостей. Я не засмічуватиму довкілля, не ламатиму гілок, не рватиму  першоцвітів, посаджу деревце тощо.

   Для себе твердо вирішив, що буду природі другом.

 

Як варто обері­гати природу

     Забруднене довкілля приносить багато шкоди здоров’ю людей. Щоб цього не сталося є багато напрямків охорони довкілля.

     Можна садити дерева. Насадження збагачують повітря киснем. Восени опале листя не палити, а збирати для виготовлення компосту.  Важливо зменшити використання пластику. Це зменшить викиди токсичних речовин. Після відпочинку на природі не можна залишати сміття. У лісах заборонено рвати першоцвіти, які охороняються законом. Не топчіть мурашники, вони є домівкою для працьовитих мурах. Також варто навчитися сортувати сміття. Адже папір чи скло, пластик чи метал можна використати для переробки.

     Кожна людина хоче бути здоровою. Тому є багато способів стати другом природі.

 

Як ти сортуєш сміття

    Усім відомо, що сортування сміття може зменшити площі таких звалищ. Адже відсортоване сміття можна переробляти. Напевно, тому моя сім’я також долучається до цієї важливої справи.

    Ми сортуємо органіку, папір, пластик і скло в окремі пакети. Потім скидаємо їх у відповідні контейнери. З переробленого паперу матимемо нові зошити, книжки. Скло та пластик також використовують у переробці. Ми живемо у селі, тому з органіки батьки виготовляють компост. Потім його використовують як добриво для рослин, які вирощуємо на своєму городі.

     Довкілля – наш спільний дім. Затишно бути там, де чисто. Крім того, його забруднення шкодить здоров’ю людей. Кожна сім’я, яка сортує сміття, долучається до загальної благородної справи. Приємно усвідомлювати, що ми серед таких людей.

  

Міркування, чому треба берегти природу

Мій вклад (внесок) у збереження рідної природи

Чому рослини треба берегти? Текст

ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ТА ЇХНЄ ВИРІШЕННЯ, ОХОРОНА ПРИРОДИ     

 

  • Іра
    Прикольно
    Дуже допомогло
    28 грудня 2020 19:26
  • ФЕДІР
    РЕКЛАМА СТРАШНА (НЕ ДЛЯ ДІТЕЙ)
    16 вересня 2021 20:55