План написання анотації

1. Обери книгу для написання анотації.

2. Зроби підпис. Анотація до книги ...

3. Обери те, про що найважливіше дізнатися майбутнім читачам книги.

   • Знайди цікавий факт про написання книги і стисло запиши його.

   • Напиши, де і коли відбуваються описані події.

   • Опиши найбільш значущі події в книзі.

 

Анотація до книги «Твоя планета Земля».

Книга підготовлена для молодших читачів. Вона відкриває безмежний світ природи з багатством явищ та невичерпною красою. П’ять розділів книги «На долонях Всесвіту», «Від джерела до океану», «Мову рідної природи розуміти серцем вчись», «Що-що на городі росте? Хто-хто на подвір’ї живе?», «Людина у цьому світі повинна добро творити» відкриють безліч таємниць природи  своєму  читачеві!

 

Анотація до книги «Принцеса цирку» Лідії Чарської

   Книга «Принцеса цирку» Лідії Чарської написана для дітей. Уперше маленькі читачі познайомилися з нею понад сто років тому. Проте книга видається дуже цікавою і сучасному читачеві. Вона розкаже, як складеться життя маленької шляхетної дівчинки Сибіроньки. Коли головна героїня обманом попала в цирк, на її долю випали важкі випробування. Читач зможе дізнатися, що допомогло юній дресирувальниці подолати багато труднощів. Чи дізнається головна героїня про своє походження? Чи повернеться вона у свою родину, чи стане щасливою? Зворушлива книга дасть відповіді на ці та багато інших запитань.

 

Анотація до книжки «Франко від А до Я»

    Книжка «Франко від А до Я» цікаво розповість про Великого Каменяра. Авторами є Богдан і Наталя Тихолози. Ілюстрації намалювали Роман Романишин і Андрій Лесів. Книга  надрукована у «Видавництві Старого Лева». На сторінках абетки-енциклопедії юний читач відкриє для себе багато нового і цікавого про Івана Франка — уподобання, хобі, невтомне працелюбство, жагу до знань.

     Ця книжка стане чудовим прикладом знайомства читача і відомого на весь світ літературного митця.

 

Розкажи, як ти зазвичай вибираєш книгу для читання   

Моя улюблена книжка

Яку книжку ти зараз читаєш