Твір Чарльза Дікенса «Різдвяна пісня в прозі» дещо незвичний. Дійсність та фантастика міцно переплилися між собою у багатьох епізодах. Події невипадково відбуваються на різдвяні свята - час сподівань на чудо. Вони допомагають Скруджу стати кращим.

    Головний герой був дуже багатим. Проте надмірне багатство не приносять щастя ні йому, а ні тим, хто є поряд. Він неймовірно скупий.  Його серце черстве та тверде, мов камінь. Скрудж прожив довге життя, але ніхто не міг сказати доброго слова про нього.

    Поява привида Марлі, закутого в кайдани, зуміла переконати Скруджа у тому, що ще не пізно виправитись. І три фантастичні духи змогли очистити душу Скруджа  від зла. Казково зображені  три подорожі у просторі та часі дорогою його життя. Заглядаючи у минуле, теперішнє та майбутнє, Скрудж змінився, бо впустив у своє серце добро і перестав гаяти життя на погані вчинки. Різдво стало святом для нього. Тепер він з радістю спілкувався з родиною, допомагав іншим людям. Навчився радіти життю. Так фантастичні пригоди у Різдвяні свята змінили головного героя. 

 

Характеристика Скруджа за твором Чарльза Дікенса «Різдвяна пісня в прозі».

Елементи пісні та казки у творі Чарльза Дікенса «Різдвяна пісня в прозі».

Який епізод можна назвати кульмінаційним у творі Чарльза Дікенса «Різдвяна пісня в прозі»?

  • Влад
    Круто
    20 грудня 2017 17:52
  • Валерія
    Гарно підготували, все сподобалось, побільше б таких розповідей. Удачі у наступних розповідях
    6 грудня 2020 16:48