Інші завдання дивись тут...

СТОРІНКА 95. § 26. Малювати за допомогою комп'ютера - це просто!

Завдання 1. Опиши, яке зображення можна отримати, користуючись інструментом Олівець. Тонкі лінії основного кольору, якщо малювати, натиснувши ліву кнопку миші. Тонкі лінії кольору фону, якщо малювати, натиснувши праву кнопку миші.

Завдання 2. Які налаштування можна обрати для інструмента Пензель? Для обрання потрібної форми та розміру Пензля треба встановити вказівник на потрібне налаштування панелі налаштувань Пензля та натиснути ліву кнопку миші.

Завдання 3. Опиши дії, які потрібно виконати, щоб скористатися інструментом Ластик. На Панелі інструментів лівою кнопкою миші вибрати інструмент Ластик. 

Завдання 4. Який інструмент було використано? Ластик.

 

СТОРІНКА 98. § 27. Риска, риска, прямокутник

Завдання 1. Назви властивості, які можна змінювати в об'єкта прямокутник у графічному редакторі PaintОб'єкт прямокутник має такі властивості: розмір прямокутника, колір і товщину контуру, наявність і колір зафарбування.

Завдання 2. Які налаштування можна обирати в інструмента Еліпс? Колір контуру, наявність і колір зафарбування.

Завдання 3. Роздивись малюнок. У якому порядку були зображені об'єкти? Чорне коло, червоне коло, блакитна лінія, жовта крапка.

 

СТОРІНКА 101. § 28. І знову текст!

Завдання 1. Назви дії, які потрібно виконати для додавання тексту на малюнок.

Алгоритм додавання написів на малюнок

1. Обери на панелі інструментів інструмент Текст.

2. Вибери область введення тексту.

3. Обери налаштування області введення тексту (колір, шрифт, розмір).

4. Набери текст.

Завдання 2. Які налаштування має область введення тексту? Палітра, шрифт тексту, розмір шрифту. 

Завдання 3. Як виправити помилку в наведеному тексті Информатика - Інформатика, якщо виділення області введення тексту вже знято? Інструментом Ластик витерти И, інструментом Текст набрати І. 

 

СТОРІНКА 103. § 29. Секрети малювання

Завдання 1. Запропонуй свій секрет для малювання ромба. Якщо малювати ромб, утримуючи кнопку Shift, то він буде мати однакові кути.

 

СТОРІНКА 108. § 31. Пригадай, що вже знаєш

Завдання 1. Роздивись уважно подані нижче зображення і визнач, що показано на кожному з них. Етап вимкнення комп’ютера. Значок програми на робочому столі. Кнопка зі зображенням хрестик призначена для закриття програми. 

Завдання 2. Назвіть по черзі клавіші, призначення яких ви вивчили на уроках інформатики. Клавіші з цифрами та літерами. Клавіші керування. Shift Ctrl одночасно натискають для переключення мови ведення з клавіатури. Shift утримують під час введення великих літер і верхніх символів. Enter використовують для відкриття нового рядка. Забій - вилучає символ ліворуч від курсору. Пробіл залишає проміжок між словами в тексті. Клавіші керування курсором: стрілка вгору (переміщує курсор на один рядок вгору); стрілка вниз (переміщує курсор на один рядок), стрілка вправо (переміщує курсор праворуч на один символ); стрілка вліво (переміщує курсор ліворуч на один символ).

Завдання 3. А чи зможеш ти самостійно скласти алгоритм для виправлення помилки? Але спочатку знайди цю помилку на екрані монітора, що зображений нижче, а потім склади алгоритм. Верба та колина – це рослини, що є символами України (підвести курсор після  букви о, Забій, буква а)

Завдання 4. Ось малюнок, який я намалював у графічному редакторі Paint. Якщо уважно роздивитися цей малюнок, то можна назвати інструменти, що я використовував. Цікаво, а чи зможуть інші учні назвати ці інструменти, а також намальовані об'єкти та їхні властивості?

Об'єкти Інструмент
Сонце Лінія, Еліпс
Дерево Пензель
Прапор Лінія, Прямокутник, Заливка
Комин Прямокутник, Заливка
Будинок Прямокутник, Заливка
Птахи Олівець

Інші завдання дивись тут...