Загрузка...

Інші завдання дивись тут ...

КОНТРОЛЬНА РОБОТА 2

Варіант 1

Завдання 1 Висота гори Еверест (вісім тисяч вісімсот сорок вісім метрів) цифрами

А 88848 м

Б 8848 м

В 848 м

 

Завдання 2 Результат ділення 27 639 : 9 …

А 371

Б 3071

В 3701

Міркуємо так

_27639 | 9   

 27          3071

   _63

    63

      _9

       9

       0

 

Завдання 3 М’яч має форму

А куб

Б конус

В куля

 

Завдання 4  Вираз і його значення

1000 + 300 + 7 = 1307

10000 + 30 + 7 = 10037

100 + 30 + 7 = 137

 

Завдання 5  Рівняння і його розв’язок

180 : х = 30     —>    х = 6

45 • х = 180     —>    х = 4

х • 120 = 600    —>   х = 5

Міркуємо так

180 : х = 30

х = 180 : 30

х = 6

45 • х = 180

х = 180 : 45

х = 180 : 9 : 5

х = 4

х • 120 = 600

х = 600 : 120

х = 600 : 60 : 2

х = 5

 

Завдання 6

13 км 269 м + 7 км 387 м – 11 км 932 м = 13 269 м + 7 387 м – 11 932 м =

= 8 724 м = 8 км 724 м

+ 13269 м

     7387 м

   20656 м

_ 20656 м

   11932 м

     8724 м

 

Завдання 7 Три однакові бригади робітників за 4 дні проклали 600 м шосе. Скільки метрів шосе прокладе одна бригада за 2 дні?

Розв’язання

1 спосіб

1) 600 : 4 = 150 (м) — проклали три бригади за 1 день.

2) 150 : 3 = 50 (м) — проклала 1 бригада за 1 день.

3) 50 • 2 = 100 (м) — прокладе 1 бригада за 2 дні.

2 спосіб

1) 600 : 3 = 200 (м) — проклала 1 бригада за 4 дні.

3) 200 : 4 = 50 (м) — проклала 1 бригада за 1 день.

3) 50 • 2 = 100 (м) — прокладе 1 бригада за 2 дні.

3 спосіб

1) 600 : 3 = 200 (м) — проклала 1 бригада за 4 дні.

3) 200 : 2 = 100 (м) — прокладе 1 бригада за 2 дні.

Відповідь: 100 м шосе прокладе одна бригада за 2 дні.

 

КОНТРОЛЬНА РОБОТА 2

Варіант 2

Завдання 1 Висота найвищої гори Африки — Кіліманджаро (п’ять тисяч вісімсот дев’яносто п’ять метрів) цифрами

А 58 095 м

Б 50 895 м

В 5 895 м

 

Завдання 2 Результат ділення 39 224 : 4

А 9084

Б 984

В 9804   (має бути 9806)

Міркуємо так

_39224 | 4  

 36          9806

 _32

  32

     _24

      24

        0

 

Завдання 3 Склянка має форму

А куб

Б конус

Б циліндр

 

Завдання 4 Вираз і його значення

30000 + 3000 + 1 = 33001

300 + 30 + 1 = 331

3000 + 30 + 1 = 3031

 

Завдання 5 Рівняння і його розв’язок.

360 : с = 60         —>     х = 6

35 • с = 280         —>     х = 8

с • 120 = 480        —>    х = 4

Міркуємо так

360 : с = 60

с = 360 : 60

с = 6

35 • с = 280

с = 280 : 35

с = 280 : (7 • 5)

с = 280 : 7 : 5

с = 8

с • 120 = 480

с = 480 : 120

с = 4

 

Завдання 6

15 т 752 кг + 24 т 148 кг – 27 т 912 кг = 15752 кг + 24 148 кг – 27 912 кг =

= 11 988 кг = 11 т 988 кг

+ 15752 кг

   24148 кг

   39900 кг

_ 39900

   27912

   11988

 

Завдання 7 Два комбайни за 3 дні зібрали врожай з ділянки площею 480 га. З ділянки якої площі збере врожай один комбайн за 5 днів?

Розв’язання

1 спосіб

1) 480 : 3 = 160 (га) — зібрали 2 комбайни за 1 день.

2) 160 : 2 = 80 (га) — зібрав 1 комбайн за 1 день.

3) 80 • 5 = 400 (га) — збере 1 комбайн за 5 днів.

2 спосіб

1) 480 : 2 = 240 (га) — зібрав 1 комбайни за 3 дні.

2) 240 : 3 = 80 (га) — зібрав 1 комбайн за 1 день.

3) 80 • 5 = 400 (га) — збере 1 комбайн за 5 днів.

Відповідь: комбайн за 5 днів збере урожай з ділянки площею 400 га.

Інші завдання дивись тут ...

Загрузка...