Інші завдання дивись тут... 

§ 9. ЗОРІ. СУЗІР'Я. ВЕЛИКА ТА МАЛА ВЕДМЕДИЦІ. ПОЛЯРНА ЗОРЯ.

Зорі.

Сузір'я

Перевір себе.

1. Що таке зорі? Зорі - це великі розпечені кулі, що різняться між собою за розмірами і температурою. Сонце - найближча до нас зоря.

2. Зорі постійно рухаються. Чому ми цього не помічаємо? Бо в космосі усе рухається, зорі змінюють своє положення через дуже тривалий час.

• Розглянь карту зоряного неба, знайди сузір'я Велика Ведмедиця. Полічи, скільки зір воно об'єднує. Які ще сузір'я ти бачиш? Сузір’я Великої Ведмедиці добре видно на небі, бо його центральна частина має форму ковша і складається з семи яскравих зір. 

Поблизу Великої Ведмедиці на зоряному небі можна знайти фігуру малого ковша — сузір'я Малої Ведмедиці з найяскравішою зорею — Полярна зоря, яка знаходиться найближче до Північного полюса світу, саме за її положенням на зоряному небі визначають напрям на Північ у Північній півкулі.

• У ясну погоду пізнього вечора поспостерігай разом з дорослими за небом. Зверни увагу на зорі, що яскраво світять. Знайди Велику Ведмедицю, Полярну зорю. Визнач напрямок на північ. Щоб знайти на небі Полярну зорю, треба через дві зорі ковша Великої Ведмедиці (найдальші від ручки) провести уявну лінію та відрахувати п’ять таких відстаней, як між зорями — наприкінці буде Полярна зоря, вона є останньою зіркою в ручці ковша Малої Ведмедиці. Якщо стати лицем до Полярної зорі, то попереду буде північ, позаду - південь, праворуч - схід, а ліворуч – захід.

Інші завдання дивись тут... 

  

  • чибикулька
    клас !!!!!!!!! прото афігенні відповіді на завдання winked
    6 жовтня 2016 20:41