ЗИМОВИЙ ГРАД.

    Мені доводилося спостерігати багато явищ. Та найбільше запам’ятався один зимовий день. 

   Ранком світило сонце, сніг виблискував камінцями під його рідкісним промінням. Раптом небо почорніло, сірою хмарою нависло над землею. Знявся вітер. Почався град. Його частинки розміром з виноградне гроно швидко летіли додолу. Шибки дзвеніли від їхнього падіння. Маленькими м’ячики підстрибували від тротуару, а потім лягали на землю. 

    Усе тривало декілька хвилин. Хмара з градом швидко віддалялась. Знову виглянуло на синьому небі поодинокі промінчики сонця.

------------------------------------------------------

ЗИМОВІ ЯВИЩА.

    Мені доводилося спостерігати багато явищ. 

   Восени любить впасти перший сніг. Потішить дітвору і тут же розтане. Пригадую рідкісне явище – блискавку одного зимового дня. Стрімко налетіли темні хмари. Блискавиця освітила білу землю. Навздогін прогуркотів голосно грім. І побігла вона далі, забираючи із собою страх. Через деякий час погода знову стала сплячою та доброю.

  Не один раз бачив, що у морозний ранок поверх снігу утворюється льодова кірка, тому він хрустить під ногами. У теплу погоду нога провалюється у м’яке снігове покривало.

  Явищ є багато, усі вони дуже різні, тому їх доводиться часто спостерігати.  

------------------------------------------------------

ЗАТЕМНЕННЯ СОНЦЯ.

  Цього року можна було спостерігати дуже рідкісне природнє явище. Називається воно часткове затемнення сонця. 

  Вчені попердили нас  зазаделегідь. Тому під час обідньої пори двадцятого березня мої світлонепроникні окуляри вже були напоготові. Багато людей з цікавістю роздивляли небесне світило.  Усі привикли, що сонце кругле. Та в той час для багатьох воно стало схожим на місяць, коли він не у повні. 

  Для мене ж сонце було великим надкушеним яблуком. Рідкісне явище, напевно, тільки вкусило і передумало з'їсти від землян улюблене сонечко. Воно залишить незабутнє враження.

 

Чи доводилося тобі бачити веселку?

Які спостереження за природою тобі найбільше запам’яталися

ФІЗИЧНІ ЯВИЩА

      

  • Дарья
    Очень классно!!!
    14 березня 2016 17:54
  • Т. А. 34
    Мне нравится
    16 грудня 2017 11:47
  • Yana
    Thank you very much
    27 грудня 2017 12:21