Один день із мого життя

    Я напишу про вчорашній день.

    Це був звичайнісінький будень. Доводилось рано прокидатися. У школі я зустрілась зі своїми однокласниками, подругою, вчителькою. Уроки промайнули напрочуд швидко. Удома після недовгого відпочинку швидко упоралась з домашнім завданням. Настав час для прогулянки. У дворі мене чекали подруги. З ними завжди весело та цікаво.  

     Згодом настав вечір, за ним ніч -  пора чудових снів. Зранку мене зустрів уже новий день.

 

Есе «Мій день у 2100 році»

   Я прокидаюся 0 8 годині ранку, бо будильник говорить лагідним маминим голосом про те, що настав ранок.

   Натиснув на кнопку і відкрилась ніша для одіяла і подушки. Інша кнопка прибрала нішу, за третьою кнопкою ліжко саме по собі склалось і застелилось. Підніс руки до умивальника і вмився.

  Сідаємо разом за стіл. Домашній робот, звичне явище для кожної сім’ї, прийняв замовлення і на 3D-принтері приготував замовлені страви. Питання голоду вже не стоїть перед людством.

  «Розумний будинок» нагадує нам про безпеку.

  «Розумний» транспорт розвозить нас до місця призначення.

  Людство користується виключно відновними ресурсами. Всюди високоякісна переробка сміття.

  Потім я направляюся до школи легкою ходою. Не потрібно нести ні портфеля, ні підручників у ньому. Одягаєш спеціальні окуляри і ти в центрі всіх подій, які вивчають на уроці. Залюбки можеш випробувати свої уподобання у виборі професії. Замість книжок у кожного ґаджет зі штучним інтелектом. Зараз про таку школу можна тільки помріяти.

    Щоб жити в такому технологічному майбутньому, головне не знищити планету в сьогоденні.

 

Один день із життя космонавта

    Уявляю космонавта на орбіті.

    Напевно, його день починається з перевірки обладнання, їхніх показів. Це важливо, щоб перебування в космосі було безпечним. Зазвичай космонавт, як і кожна людина, не забувають про сніданок, обід та вечерю. Удень треба провести  нові дослідження, передати результати у центр керування польотом.

    Кожен день космонавта цікавий і насичений пізнанням Всесвіту.

 

Один день з життя дружної родини

     Сьогодні вихідний день. Залюбки хочу розказати про нього.

     У цю пору всі вдома. У нашій родині неділя – це сімейний день. За одним столом збирається дружня сім’я і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Можна довго ділитися враженнями про події, які минули. Або почати планувати, як провести наступну неділю.  

    А ще цікаво було вирушити на прогулянку для дослідження нашого мальовничого довкілля. Тоді молодша сестричка зазвичай сідає на міцні татові плечі. Мене тримає лагідна мамина рука. Нам радісно і спокійно, бо батьки – наша надійна опора.

   Увечері нам подобається читати книжки або дивитися улюблені передачі. Сьогодні нас захопив спільний перегляд одного сімейного фільму, де персонажами виступають тварини.  

   Так добігає свого завершення ще один день з життя нашої дружньої родини. Від подарував багато радості, нові емоції.

 

Мій розпорядок дня. Текст-розповідь

Моя пригода на озері