Якою повинна бути людина

    На мою думку,  людина повинна бути: чесною, доброзичливою, щирою, ввічливою і відповідальною.  

    У дорослому житті дуже важливо бути відповідальним. Ця риса  допомагає правильно організувати свій час.  Вважаю, що відповідальність формується ще  зі шкільних років. Вчасно виконане домашнє завдання, вироблена звичка не запізнюватися на уроки,  дотримання даного комусь слова - ці прості вчинки можуть стати запорукою успіху в майбутньому.  

    Людина також повинна бути ввічливою. Привітне слово, щира усмішка зазвичай здатні покращити настрій оточуючим. 

    Біблія вчить ставитися до людей так, як би ти хотів, щоб ставились до тебе.  Тому чесність, правдивість і щирість мають бути невід’ємними  рисами кожної людини. 

    У жодному разі не можна заздрити, бо досить часто це породжує озлобленість до інших, а злоба не є гарним порадником на життєвій дорозі.  Часто саме вона приводить до поганих вчинків, які потім неможливо виправити. 

    Звичайно, кожен має любити своїх батьків, піклуватися про своїх рідних і друзів, бо вони завжди піклуються, радіють за нас. Бути милосердними до ближніх, приходити на допомогу. 

    Саме ці найкращі людські якості роблять нас справжніми людьми. 

 

Чи буває, що я комусь заздрю

     Зазвичай я людина незаздрісна.

     А знаєте чому? Тому, що усвідомлюю недобру сторону цього почуття. Заздрість – це досада або гіркота від усвідомлення у чиїйсь успішності до такої степені, що супроводжується бажанням, аби суперник їх позбувся. А ще це погане почуття називають завидющістю, завидками.

    Заздрісні люди стають злими і несправедливими. Замість того, щоб самому досягати успіху, всі їхні наміри направлені на бажання зла ближньому.

    Ось тому я роблю все, щоб не заздрити. Бо знаю, що таке почуття не приведе до добра.

 

Красти погано

Добро і зло в житті людини

  

  • Ahigao
    Дуже дякую!
    31 березня 2022 15:22