Загрузка...

Інші завдання дивись тут...

СТОРІНКА 109

ВЛАСТИВОСТІ ВЕЛИЧИН (ціле, частина)

Завдання 1

Ціле складається сумою частин

Довжина всієї стрічки складається з довжин двох частин (с = а + b)

Маса цілого торта складається з маси двох частин (с = а + b)

Місткість посудини складається з місткості двох частин (с = а + b)

 

Завдання 2

Місткість склянки складається з місткості двох частин

Маса грушок у кошику складається з маси п’яти грушок

Довжина стрічки складається з довжини трьох частин

 

Завдання 3

1) Маса синього винограду 2 кг

2) Маса зеленого винограду 1 кг

3) Маса синього і зеленого винограду разом 3 кг = 2 кг + 1 кг

 

Завдання 4

Довжина ламаної дорівнює сумі довжин її ланок

2 см + 4 см + 3 см = 6 см + 3 см = 9 см

 

Завдання 5

Господар купив 5 кг картоплі та 1 кг моркви. На скільки більше кілограмів картоплі, ніж моркви, купив господар?

Короткий запис

Картопля ― 5 кг, на ? більше

Морква ― 1 кг

Схема

Розв’язання

5 – 1 = 4 (кг) – на стільки більше купив господар картоплі, ніж моркви

Відповідь: на 4 кг більше купив господар картоплі, ніж моркви 

 

СТОРІНКА 110

ЛІЧИЛЬНА ОДИНИЦЯ «ДЕСЯТОК» (1 д. = 10 од.)

Завдання 1

Оксана назбирала в полі в'язку колосків. Їх потрібно полічити. Як полічити колоски, якщо Оксана вміє лічити лише до 10?

1 дес. = 10 од.

При лічбі предмети зручно групувати десятками: 1 десяток складається з 10 одиниць

 

Завдання 3

Полічили намистинки десятками

1 дес. = 10 од.

2 дес. = 20 од.

3 дес. = 30 од.

4 дес. = 40 од.

5 дес. = 50 од.

6 дес. = 60 од.

7 дес. = 70 од.

8 дес. = 80 од.

9 дес. = 90 од.

10 дес. = 100 од. = 1 сот.

 

СТОРІНКА 111

ПОРІВНЮЄМО, ДОДАЄМО І ВІДНІМАЄМО ДЕСЯТКИ (десятки порівнюють, додають і віднімають так само, як і одиниці)

Завдання 2

2 < 4

2 д. < 4 д.

9 > 4

9 д, > 4 д.

3 < 6

3 д. < 6 д.

7 < 5

7 д. < 5 д.

8 < 9

8 д. < 9 д.

10 > 6

10 д. < 6 д.

 

Завдання 3

4 + 3 = 7

4 д. + 3 д. = 7 д.

6 – 4 = 2

6 д. – 4 д. = 2 д.

Завдання 4

4 + 5 = 9

4 д. + 5 д. = 9 д.

8 – 6 = 2

8 д. - 6 д. = 2 д.

2 + 7 = 9

2 д. + 7 д. = 9 д.

10 – 9 = 1

10 д. – 9 д. = 1 д.

Інші завдання дивись тут...

Загрузка...