Загрузка...

Інші завдання дивись тут...

Орієнтовна підсумкова контрольна робота 4

Варіант 2

Завдання 1 Число з 27 одиниць другого класу і 9 одиниць першого класу

В 27 009

Міркуємо так

ІІ клас

І клас

сотні

десятки

одиниці

сотні

десятки

одиниці

2

7

0

0

0

9

 

 

 

2

7

9

 

2

7

0

0

9

 

Завдання 2 310 с = □ хв □ с

В 5 хв 10 с

Міркуємо так

1 спосіб

1 год = 60 хв, тому для переводу в більші одиниці вимірювання виконаємо дію ділення

_310 | 60  

  300      5

    10 (ост.)

310 с = 5 хв 10 с

2 спосіб

310 с = 300 с + 10 с = (300 : 60) хв + 10 с = 5 хв + 10 с = 5 хв 10 с

 

Завдання 3 Довжина прямокутника 2 дм, ширина 4 см. Чому дорівнюють площа і пе­риметр прямокутника?

Б периметр дорівнює 48 см, площа дорівнює 80 см2

Міркуємо так

2 дм = 20 см

Р = (20 см + 4 см) • 2 = 24 см • 2 = 48 см – периметр прямокутника довжиною 2 дм і шириною 4 см

S = 20 см • 4 см = 80 см2 – площа прямокутника довжиною 2 дм і шириною 4 см

 

Завдання 4 Висловлювання з відповідним виразом

Добуток чисел 330 і 3 зменшили на  суму чисел 690 і 25

————> (330 • 3) – (690 + 25)

 

Суму чисел 690 і 125 збільшили на добуток чисел 330 і 3

————> (690 + 125) + 330 • 3

 

Добуток чисел 125 і 3 зменшили на частку чисел 690 і 3

————> 125 • 3 – 690 : З

 

Завдання 5 Майстер виготовляв ялинкові іграшки до Нового року з однаковою продуктивністю праці. Першого дня майстер виготовив 32 іграшки, а другого — на 8 іграшок менше. Усього він працював 14 годин. Скільки годин витрачав на роботу майстер кожного дня?

2) Скільки іграшок виготовив майстер за два дні? 32 + 24 = 56 (іг.)

4) Скільки годин працював майстер першого дня? 32 : 4 = 8 (год)

5) Скільки годин працював майстер другого дня? 24 : 4 = 6 (год)

3) Яка продуктивність роботи майстра? 56 : 14 = 4 (іг.)

1) Скільки іграшок виготовив майстер другого дня? 32 8 = 24 (іг.)

 

Завдання 6 Дії з величинами

а) 7 кг 080 г + 3 кг 135 г = 10 кг 215 г

б) 16 км028 м – 7 км349 м = 8 км 679 м

в) 115 грн 82 к. • 7 = 810 грн 74 к.

г) 16 т : 5 ц = 32

+ 7 кг 080 г

   3 кг 135 г

 10 кг 215 г

_ 16 км 028 м

    7 км 349 м

    8 км 679 м

 

115 грн 82 к. = 115 • 100 к. + 82 к. = 11582 к.

х 11582

           7

   81074

81074 к. = 810 грн 74 к.

 

16 т : 5 ц = 160 ц : 5 ц = (150 ц + 10 ц) : 5 ц = 30 + 2 = 32

  

Завдання 7 Для оздоровлення молодших школярів було виділено 840 путівок. П'яту частину всіх путівок використали в червні, а решту — порівну в липні та серп­ні. Скільки путівок було використано для оздоровлення учнів у серпні?

Розв’язання

1) 840 : 5 = (500 + 300 + 40) : 5 = 168 (п.) – путівок використали в червні.

2) 840 – 168 = 672 (п.) – решта путівок.

3) 672 : 2 = (600 + 60 + 12) : 2 = 336 (п.) – путівок було використано у серпні.

Відповідь: 336 путівок було використано для оздоровлення учнів у серпні.

Інші завдання дивись тут...

Загрузка...