У мене обмаль вільного часу. Але я стараюся знайти можливість почитати цікаву книжку.  

   Особливо мені подобаються казки Г.Андерсона, Ш.Перро, братів Грімм. З них я дізналася про щиру дружбу Герди, працьовиту Попелюшку, люблячу сестру братів, які стали лебедями, сплячу красуню. Усіх персонажів не перелічити.

   Я раджу усім дітям читати ці чудові казки. Вони вчать нас бути добрими, товариськими, щирими.

 

***

 

   Я люблю читати. Мене захоплюють українські народні казки про тварин. З них я дізнаюся багато нового. Характером казкові тварини завжди нагадують різних людей. З таких творів усі розуміють якими не  треба бути. А ще мені подобаються казки тому, що в них добро завжди перемагає.

 

***

 

   Я люблю читати легенди. 

   Вони допомагають вивчати історію мого народу. З цих оповідей можу дізнатися про події і визначних людей минулого. Подобається також форма викладу легенд.

   Вони фантастичні та дуже таємничі. 

 

***

 

   Я захоплююсь міфами різних народів. 

   Міфологічні розповіді дозволяють читачеві побачити світ очима людей, які жили дуже давно. Тоді ще не мали пояснення багато явищ. Спочатку дізнався про богів та героїв Греції. Потім прочитав міфи інших народів.  

   Особливо цікаво було дізнатися, як уявляли створення світу слов'яни. 

   

***

    

    Мені подобається читати чарівні казки.

    По-перше, там наявні чарівні речі. По-друге, відбуваються незвичайні пригоди. По-третє, багато видумки і фантастики. А мені подобається фантазувати.

    Ось тому залюбки читаю чарівні казки.

 

***

 

    Мені подобається читати казки про тварин.

    По-перше, я люблю тварин. По-друге, у казках звірі схожі людей своїми діями, розмовами, рисами характеру. По-третє, можна вчитися на помилках казкових тварин, щоб не робити своїх.

    Ось тому мені подобаються казки про тварин.

 

***

 

     Мені подобається читати побутові казки.

     По-перше, персонажами таких творів виступають звичайні люди. По-друге, у казках люди розкривають свої риси характеру, поведінку. Вважаю такі твори актуальними. По-третє, люди бувають добрими і поганими. Побутові казки вчать розрізняти добро і зло, навчають і виховують.

     Отже, читайте побутові казки.

 

Яка книжка тебе зацікавила найбільше

Яку книгу ти читав (читала) влітку

Чи є в тебе улюблена книжка

Чи любиш ти читати книжки

Чого я навчилась завдяки книгам