Інші завдання дивись тут...

СТОРІНКА 113

Завдання 1 Кожне число збільшили на 1 (знайшли наступне)

14 + 1 = 15

34 + 1 = 35

54 + 1 = 55

4 + 1 = 5

24 + 1 = 25

74 + 1 = 75

94 + 1 = 95

64 + 1 = 65

84 + 1 = 85

44 + 1 = 45

 

Завдання 2

45 – 5 > 4      (40 > 4, бо двоцифрове число більше, ніж одноцифрове)

56 < 56 + 1    (56 < 57, бо порівнюємо одиниці 6 < 7)

 

78 – 70 > 7     (8 > 7)

99 + 1 = 100   (100 = 100)

 

0 < 10 – 1        (0 < 9)

8 < 80 – 0        (8 < 80, бо одноцифрове число менше, ніж двоцифрове)

 

Завдання 3 

10 – 5 + 1 = 5 + 1 = 6

50 – 30 + 10 = 30

5 д. – 3 д. + 1 д. = 2 д. + 1 д. = 3 д. 

15 – 5 + 1 = 11

5 + 20 = 20 + 5 = 25

 

Завдання 4 Вирушивши в похід, турист узяв 7 кг продуктів і 10 кг туристичного спорядження. Скільки кілограмів багажу нестиме турист?

Короткий запис

Продукти — 7 кг

Спорядження — 10 кг

Всього — ?

Схема

Розв’язання

7 + 10 = 10 + 7 = 17 (кг) – багажу нестиме турист

Відповідь: турист нестиме 17 кілограмів багажу

 

Завдання 5  Для приготування горіхових рулетів конди­тер використав 100 горіхів. Із них 70 горі­хів — грецькі, а решта — лісові. Скільки лісових горіхів використав кондитер?

Короткий запис

Всього – 100 горіхів

Грецькі – 70 горіхів

Лісові – ?

Схема

Розв’язання

100 – 70 = 30 (г.) – лісових горіхів використав кондитер

 Відповідь: кондитер використав 30 лісових горіхів

 

СТОРІНКА 114

Завдання 6

1) Квиток до кінотеатру коштує 60 грн, а квиток до мотузкового парку — на 30 грн дорожчий. Скільки гривень коштує квиток до мотузкового парку?

Короткий запис

Кінотеатр — 60 грн

Парк — ?, на 30 грн більше

Схема

Розв’язання

60 + 30 = 90 (грн) – гривень коштує квиток до мотузкового парку

Відповідь: квиток до мотузкового парку коштує 90 гривень

 

2) Квиток до кінотеатру коштує 50 грн, а квиток на атракціон — на 40 грн дорожчий. Скільки гривень коштує квиток на атракціон?

Короткий запис

Кінотеатр — 50 грн

Атракціон — ?, на 40 грн більше

Схема

Розв’язання

50 + 40 = 90 (грн) – коштує квиток на атракціон

Відповідь: квиток на атракціон коштує 90 гривень

 

Завдання 7

4 см < 7 см

7 м < 17 м        (одноцифрове число менше, ніж двоцифрове)

 

5 грн < 50 грн  (одноцифрове число менше, ніж двоцифрове)

80 к. < 100 к.   (двоцифрове число менше, ніж трицифрове)

 

70 кг > 7 кг     (двоцифрове число більше, ніж одноцифрове)

100 кг > 10 кг  (трицифрове число більше, ніж двоцифрове)

 

Завдання 8 Знайди довжину ламаної. Запиши відповідь у дециметрах і сантиметрах.

5 + 5 + 5 = 15 (см) – довжина ламаної

15 см = 1 дм 5 см

 

Завдання 9 Маса кожної тваринки: мавпи – 2 кг, крокодила – 40 кг, лиса – 5 кг, жирафа – 76 кг

Жирафа – це найважча тваринка   (76 кг > 40 кг, 76 кг > 2 кг) 

Мавпа – це найлегша тваринка      (5 кг < 40 кг, 5 кг < 76 кг)

Інші завдання дивись тут...