Інші завдання дивись тут...

Завдання 252

480 : 3 = (300 + 180) : 3 = 160     

160 : 40 = 16 : 4 = 4

4 • 35 = 4 • (30 + 5) = 140

140 • 6 = (100 + 40) • 6 = 840

840 : 2 = (800 + 40) : 2 = 420

420 : 7 = 60

60 : 5 = (50 + 10) : 5 = 12

12 • 6 = (10 + 2) • 6 = 72

72 : 3 = (60 + 12) : 3 = 24

24 • 20 = (20 + 4) • 20 = 480

 

Завдання 253

Туристи розклали в рюкзаки необхідний вантаж. Дев'яти хлопчикам розклали порівну 45 кг, а в рюкзак кожної дівчинки клали на 2 кг менше, ніж у рюкзак хлопчика. Скільки кілограмів вантажу несли 8 дівчаток?

План

1) Скільки кілограмів вантажу ніс 1 хлопчик?

2) Скільки кілограмів вантажу несла 1 дівчинка?

3) Скільки кілограмів вантажу несли 8 дівчаток?

 

Завдання 254 Порядок дій

(130 + 40 • 8) : 5 – 82 = 8

1) 40 • 8 = 320

2) 130 + 320 = 450

3) 450 : 5 = 90

4) 90 – 82 = 8

730 – (120 : 20 + 74) • З = 490

1) 120 : 20 = 6

2) 6 + 74 = 80

3) 80 • 3 = 240

4) 730 – 240 = 490

Завдання 255 Сім'я з 5 осіб хоче купити квитки на потяг Ужгород — Одеса. У якому вагоні вони можуть їхати всі разом?

 

Вагон № 3

Вагон № 5

Вагон № 8

Вагон № 9

Вагон № 17

Вагон № 18

Усього місць

36

54

36

40

54

54

Продано місць

32

52

33

35

51

47

Залишилося місць

4

2

3

5

3

7

Відповідь: у вагоні №9 або №18

 

Завдання 256  Поміркуйте, як провести у фігурі 3 відрізки так, щоб розді­лити її на 4 прямокутники, три з яких були б квадратами.

 

Завдання 257

У 4 кіоски розвезли 8 ц динь, порівну в кожний. Кавунів в один кіоск завозили на З ц більше, ніж динь. Скільки кавунів завезли в З кіоски?

 

Завдання 258  Одиниці вимірювання

7 м 20 см + 1 м 40 см = 8 м 60 см

4 ц 50 кг – З ц 40 кг = 1 ц 10 кг

5 м 80 см – З м З0 см = 2 м 50 см

2 ц 80 кг + 7 ц 10 кг = 9 ц 90 кг

 

Завдання 259

К 90 : 5 = (50 + 40) : 5 = 18

А 72 : 3 = (60 + 12) : 3 = 24

Р 81 : 3 = (60 + 21) : 3 = 27

П 14 • 2 = (10 + 4) • 2 = 28

А 23 • 3 = (20 + 3) • 3 = 69

Т 35 • 3 = (30 + 5) • 3 = 105

И 24 • 5 = (20 + 4) • 5 = 1120

 

Завдання 260, 261  Ділення перевіряємо множенням і діленням

42 : 2 = (40 + 2) : 2 = 21

21 • 2 = (20 + 1) • 2 = 42

50 : 2 = (40 + 10) : 2 = 25

25 • 2 = (20 + 5) • 2 = 50

120 : 30 = 12 : 3 = 4        4 • 30 = 12

520 : 4 = (400 + 120) : 4 = 130

130 • 4 = (100 + 30) • 4 = 520

 

Завдання 262

Ковзанка має форму прямокутника. Довжина ковзанки 45 м, а ширина — у З рази менша. Яка довжина огорожі (периметр) навколо ковзанки?

 

Завдання 263

35 : 5 = 7                60 : 20 = 3              17 • 3 = (10 + 7) • 3 = 51

76 : 4 = (40 + 36) : 4 = 19      120 : 30 = 4       36 • 2 = (30 + 6) • 2 = 72

 

Завдання 264

За баклажани і помідори мама заплатила 80 грн. Баклажани на З0 грн дорожчі, ніж помідори. Скільки коштують помідори?

 

Завдання 265

84 : 3 = (60 + 24) : 3 = 28         28 • 3 = (20 + 8) • 3 = 84

92 : 4 = (80 + 12) : 4 = 23         720 : 4 = (400 + 320) : 4 = 180

120 : 5 = (100 + 20) : 5 = 24      320 : 40 = 32 : 4 = 8

 

Завдання 266

У дендропарк привезли т саджанців ялини, саджанців сосни — у З рази більше, а саджанців туї — у 2 рази менше, ніж саджанців ялини і сосни разом. Скільки привезли саджанців туї?

 

Завдання 267

(32 + 13) : 5 = 45 : 5 = 9

(240 + 110) : 5 = 350 : 5 = 70

(180 + 220) : 5 = 400 : 5 = 80

(27 + 33) : 5 = 60 : 5 = 12

(140 + 360) : 5 = 500 : 5 = 100

(49 + 51) : 5 = 100 : 5 = 20

(190 + 110) : 5 = 300 : 5 = 60

 

Завдання 268

51 : З = 17

84 : 7 = 12

900 : 60 = 15

800 : 5 = 160

 

Завдання 269

420 : 3 – 50 = 140 – 50 = 90

15 • 4 + 80 = 60 + 80 = 140

750 : 50 • 4 = 15 • 4 = 60

64 : 4 • 5 = 16 • 5 = 80

23 • 4 : 2 = 92 : 2 = 46

18 • 5 : 6 = 18 : 6 • 5 = 15

 

Завдання 270

325 см = 3 м 25 см

582 кг = 5 ц 82 кг

45 дм 8 см = 458 см

 

Завдання 271

У 7 павуків разом 56 очей, а в комара — на 6 очей менше, ніж у паву­ка. Скільки очей разом у 10 комарів?

 

Завдання 272  Дім – школа — 420 м, школа – стадіон — 300 м, стадіон – дім — 170 м

170 + 300 = 470 (м) або 420 (м) — відстань від дому до школи.

(170 + 300) – 420 = 50 (м) — на стільки довша відстань від дому до школи через стадіон, ніж навпростець.

420 – 300 = 120 (м) – на стільки коротша відстань від школи до стадіону, ніж до дому

(420 + 300) – 170 = 550 (м) – на стільки коротша відстань від дому до стадіону навпростець, ніж через школу

170 + 300 + 420 = 890 (м) – довжина маршруту: дім — стадіон — школа — дім

 

Завдання 273

У магазин привезли 20 л томатного соку в 10 однакових банках і 15 банок яблучного соку. Скільки літрів яблучного соку привезли в магазин, якщо місткість банки з яблучним соком на 1 л більша за місткість банки з томатним соком?

 

Завдання 274

4 • 250 – 750 = 1000 – 750 = 250

85 : 5 + 49 = 17 + 49 = 66

960 : 4 : 20 = 240 : 20  = 12

57 : 3 • 4 = 19 • 4 = 76

28 • 3 : 6 = 84 : 6 = 14

25 • 3 : 5 = 25 : 5 • 3 = 15

Інші завдання дивись тут...