Загрузка...

Інші завдання дивись тут...

Орієнтовна підсумкова контрольна робота 4

Варіант 1

Завдання 1 Число складається з 36 одиниць другого класу і 7 одиниць пер­шого класу.

Б 36 007

Міркуємо так

ІІ клас

І клас

сотні

десятки

одиниці

сотні

десятки

одиниці

 

 

 

3

6

7

 

3

6

0

0

7

3

6

0

0

0

7

 

Завдання 2 605 = □ год □ хв.

Б 10 год 5 хв

Міркуємо так

1 спосіб

1 год = 60 хв, тому для переводу в більші одиниці вимірювання виконаємо дію ділення

_605 | 60  

  60       10

    _5

     0

     5 (ост.)

605 хв = 10 год 5 хв

2 спосіб

605 хв = 600 хв + 5 хв = (600 : 60) год + 5 хв = 10 год 5 хв

 

Завдання  3 Довжина прямокутника 2 см, ширина 3 мм. Чому дорівнюють площа і пе­риметр прямокутника?

В периметр дорівнює 46 мм, площа дорівнює 60 мм2

Міркуємо так

2 см = 20 мм

Р = (20 мм + 3 мм) • 2 = 23 мм • 2 = 46 мм – периметр прямокутника довжиною 2 см і шириною 3 мм

S = 20 мм • 3 мм = 60 мм2 – площа прямокутника довжиною 2 см і шириною 3 мм

 

Завдання 4 Висловлювання з відповідним виразом

Частку чисел 360 і 10 зменшили на частку чисел 180 і 18

————> 360 : 10 – 180 : 18

 

Суму чисел 360 і 180 зменшили у 18 разів, результат помножили на 10

————> (360 + 180) : 18 • 10

 

Різницю чисел 360 і 180 зменшили у 18 разів, результат зменшили на 10

————> (360 – 180) : 18 – 10

 

Завдання 5 За перший день турист пройшов 15 км, а за другий — на 9 км більше. Усьо­го він був у дорозі 13 годин. Скільки годин ішов турист кожного дня?

Розв’язання

5) Скільки годин він ішов другого дня? 24 : 3 = 8 (год)

2) Скільки кілометрів він пройшов за два дні? 15 + 24 = 39 (км)

4) Скільки годин він ішов першого дня? 15 : 3 = 5 (год)

1) Скільки кілометрів пройшов турист за другий день? 15 + 9 = 24 (км)

3) З якою швидкістю йшов турист? 39 : 13 = 3 (км/год)

 

Завдання 6 Дії з величинами

а) 5 кг 070 г + 2 кг 865 г = 7 кг 935 г

б) 12 км 046 м – 9 км 357 м = 2 км 689 м

в) 15 м 06 см • 9 = 135 м 54 см

г) 18 км : 5 м = 3 600

+ 5 кг 070 г

   2 кг 865 г

   7 кг 935 г

_12 км 046 м

    9 км 357 м

    2 км 689 м

  

15 м 06 см = 15 • 100 см + 06 см = 1506 см

х1506

         9

13554

13554 см = 135 м 54 см

 

18 км : 5 м = 18000 м : 5 м = (15000 м + 3000 м) : 5 м = 3000 + 600 = 3600

 

Завдання 7 За медоносний сезон пасічник викачав 372 кг меду. Шосту (дріб 1/6) частину меду він викачав у червні, а решту — порівну в липні й серпні. Скільки кілограмів меду викачав пасічник у серпні?

Розв’язання

1) 372 : 6 = (360 + 12) : 6 = 62 (кг) – меду викачав у червні.

2) 372 – 62 = 310 (кг) – решта меду.

3) 310 : 2 = (200 + 100 + 10) : 2 = 155 (кг) – меду викачав у серпні.

Відповідь: 155 кг меду викачав пасічник у серпні.

Інші завдання дивись тут...

Загрузка...