Інші завдання дивись тут...

Завдання 356

Щоб виготовити 10 кг штучного волокна, потрібно витратити 62 кг дереви­ни. Скільки кілограмів деревини потрібно для виготовлення 20 кг штучного волокна?

 

Завдання 357

За 1 хв кран може наповнити водою 120 пластмасових кубиків для льоду. За скільки часу він наповнить 14 таких кубиків?

 

Завдання 358, 359, 360 Письмове додавання

+386

  450

  836

+219

  584

  803

+134

  497

  631

+28527

   6774

 35301

+107654

    85388

  193040

+59863

  20145

  80008

Завдання 361

Першого тижня на птахофабриці вилупилося 1786 курчат і 960 індичат, а другого тижня — курчат 2350, а індичат 1238. Скільки курчат та індичат вилупилося разом за два тижні?

Короткий запис

Курчат — 1786 і 2350

Індичат — 960 і 1238

Всього — ?

План розв'язування  

1) Скільки курчат вилупилося за два тижні?

2) Скільки індичат вилупилося за два тижні?

3) Скільки курчат та індичат вилупилося за два тижні?

Розв'язання

(1786 + 2350) + (960 + 1238) = 6434 (пт.)

Відповідь: за два тижні вилупилося 6434 курчат та індичат

 

Чи можна по-іншому скласти вираз за цією схемою?

Короткий запис

І тиждень — 1786 і 960

Індичат — 2350 і 1238

Всього — ?

План розв'язування  

1) Скільки птахів вилупилося першого тижня?

2) Скільки птахів вилупилося другого тижня?

3) Скільки курчат та індичат вилупилося за два тижні?

Розв'язання

(1786 + 960) + (2350 + 1238) = 6434 (пт.)

Відповідь: за два тижні вилупилося 6434 курчат та індичат

 

Завдання 362 Порядок дій

14 • 6 + 180 • 3 : 9 = 84 + 60 = 144

(48 : 4 + 51 : 17) • 3 = (12 + 3) • 3 = 45

(38 • 2 – 96 : 8) • 2 = (76 – 12) • 2 = 128

560 : 7 – 480 : 8 : 10 = 80 – 6 = 72

120 • 2 • 4 : 60 = 16

840 : 6 : 7 • 50 = 1000

 

Завдання 363

Велосипедистка за 2 год проїхала 24 км. За скільки часу, рухаючись так само, вона проїде 60 км?

Обернена задача, яка розв'язується виразом: (24 : 2) • 5

 

Завдання 364

Максим народився 3 березня 2001 року, а Катруся — на 4 роки 2 місяці і 7 днів пізніше. Коли народилася Катруся?

 

Завдання 365 Одиниці вимірювання

4 кг > 400 г

370 г < 3 кг 70 г

30 т < 300 ц

4050 кг > 405 т

5030 кг < 5 т 300 кг

460 ц > 40 т + 6 ц

 

Завдання 366

3 прямі кути: <BCD, <CDA, <DAB

9 гострих: <BOA, <COD, <OBC, <OCB, <OAD, <ODA, <ABO, <BAO, <COD, <DOC 

1 тупий кут: <AOD, <BOC

 

Завдання 367 Продовжили ряд на 3 числа, зберігаючи закономірність

1, 3, 7, 13, 21, 31, 43, 57, 73, 91

Закономірність: 1 + 2 = 3           3 + 4 = 7        7 + 6 = 13

13 + 8 = 21       21 + 10 = 31     31 + 12 = 43   43 + 14 = 57

57 + 16 = 73     73 + 18 = 91

 

Завдання 368 

+8609

    396

  9005

+40684

    8036

  48720

+34904

 163097

 198001

Завдання 369

Із 48 м тканини пошили 15 однакових блузок і 6 суконь. На кожну сукню витратили 3 м тканини. Скільки метрів тканини витратили на кожну блузку?

 

Завдання 370 Котрий із ключиків відімкне потаємні дверцята?

75 + 25 + 167 =

(436 + 164 + 38

114 + 86 + 548 =

436 + 164 + 38 =

27 + 38 + 37 + 19 =

 

Завдання 371 Перевір, чи правильно виконане додавання.

 

Завдання 372 Обчисли письмово

57 629 + 878 + 4987

6238 + 27 975 + 375 + 8409

 

Завдання 373

Область складається з 4 районів. У першому районі 196 375 мешканців, у другому — 207 158, у третьому — 318 147, а в четвертому — 178 320. Скільки всього мешканців в області?

 

Завдання 374

Словник укладали 3 автори. Перший уклав 280 сторінок, другий — у 2 рази менше, а третій — на 124 сторінки менше, ніж перший. Скільки сторінок у словнику?

 

Завдання 375

Трикутники за величиною їхніх кутів: прямокутні, гострокутні, тупокутні

 

Завдання 376

Обчисли і порівняй периметри прямокутників.

 

Завдання 377

Гномик вирішив збудувати собі хатку з фундамен­том у формі рівностороннього многокутника: трикутника, чотирикутника або шестикутника. Він обрав многокутник, у якого всі кути прямі. Який саме многокутник він обрав?

• Який із многокутників він міг обрати, якби в ньому всі кути були гостри­ми? Тупими? (Зобрази всі ці многокутники.)

 

Завдання 378

6 ц 57 кг + 2 ц 49 кг – 4 ц 98 кг

10 м – 3 м 26 см + 2 м 78 см

 

Завдання 379

На Великдень бабуся спекла 3 паски. Маса першої паски 1 кг, другої на 160 г менша, а третьої — у 3 рази менша, ніж другої. На скільки легша третя паска, ніж друга?

Письмове віднімання багатоцифрових чисел

 

Завдання 380, 381 Письмове віднімання

_763

  282

  481

_809

 165

 644

_900

  387

  513

_63757

 28908

 34849

_164284

   47562

 116722

_753205

     4568

  748637

Завдання 383

У двох глечиках 5 л узвару. Скільки літрів узвару в шести таких глечиках?

 

Завдання 384

Діаметр першого кола 30 см, а радіус другого кола у 5 разів менший, ніж радіус першого. Накресли друге коло.

 

Завдання 385

За неповними даними задачі та схемою мір­кувань склади задачу про роботу двох насосів.

Продуктив­ність роботи

Час роботи

Кількість насосів

Уся робота

?

6 хв

2

840 л

(840 : 2) : 6 : 4

Запиши розв'язання задачі.

 

Завдання 386

Прямокутні трикутники: ABC, DEF, POL

Гострокутні трикутники: STE, DEF

Тупокутні трикутники: XVR

 

Завдання 387

76 782 + 3172 + 954 = 80 908

1835 + 23 064 + 208 = 25 107

 

Завдання 388

У першому пакеті 24 г насіння, у другому — у 2 рази менше, ніж у першому, а в третьому — у 3 рази більше, ніж у першому і другому разом. Скільки насіння в третьому пакеті?

 

Завдання 389

_8272

   563

 7709

_17815

   9166

   8649

_35431

  28076

   7355

Завдання 390, 391, 392

+48926

  56138

105264

_32815

   4527

 28288

_70026

 15029

 54897

_204005

   64157

 139848

Завдання 393

х + 78 159 = 80 964

х = 80 964 – 78 159

х = 2 805

2 805 + 78 159 = 80 964

80 964 = 80 964

720 840 + х = 924 116

х = 924 116 – 720 840

х = 203 276

720 840 + 203 276 = 924 116

924 116 = 924 116

Завдання 394

У математичному збірнику було 720 вправ з виразами, задач — у 6 разів менше, а рівнянь — на 40 менше, ніж задач. На скільки менше в збірнику задач, ніж вправ з виразами і рівняннями разом?

 

Завдання 395

За 3 хв Оленка склала 60 деталей кольорової моза­їки. Скільки хвилин Оленці знадобиться, щоб скласти ще 160 деталей, якщо вона складатиме їх з такою самою продуктивністю?

Інші завдання дивись тут...