Інші завдання дивись тут...

Завдання 573

1) На складі було 560 паковань зошитів у клітин­ку та 204 паковання зошитів у лінійку. До обіду видали 140 паковань зошитів. Скільки паковань зошитів залишилося на складі?

Розв'язання

I спосіб

(560 + 204) – 140 = 624

ІI спосіб

560 – 140 + 204 = 624

III спосіб

204 – 140 + 560 = 624

Відповідь: 624 паковання.

3) Віднімання числа від суми:

(а + b) – с = а – с + b, (a > с або a = c)

(а + b) – с = b – с + а, (b > c або b = c)

 

Завдання 574

(157 + 261) – 57 = 157 – 57 + 261 =

(567 + 180) – 80 =

311 + 75 + 89 =

(450 + 329) – 350 =

279 – (200 + 29) =

321 – (58 + 121) =

 

Завдання 575

1) Заготівельники першого дня зібрали 28 кг лікарських рослин, а другого — 15 кг. 13 кг рослин здали в аптеку № 1, а решту — в ап­теку № 2. Скільки кілограмів лікарських рослин здали в аптеку № 2?

(b + с) – а

2) Заготівельники за зміну зібрали 42 кг лікар­ських рослин: шавлії — 13 кг, а деревію — на 2 кг більше, ніж шавлії. Решту рослин ста­новила ромашка. Скільки кілограмів ромашки зібрали за зміну?

а – (b + b + d).

 

Завдання 576

 

Короткий запис

Лип — 361

Беріз — ?

Всього (Лип і беріз)— 700

Кленів — ?

Всього — 980

 

Завдання 577 Натуральні числа

На скільки більше трицифрових чисел, ніж двоцифрових?

 

Завдання 578 Назви чотирицифрове число, що закінчується цифрою 7 і яке менше від числа 1010.

 

Завдання 579 Порядок дій

(234 + 49) – 134 =

452 – (52 + 300) =

(181 + 74) – 81 =

(672 + 85) – 685 =

 

Завдання 580 У Слави було 200 грн і 100 грн. На покупку конструктора вона витратила 95 грн. Скільки грошей залишилось у Слави?

І спосіб

(200 + 100) – 95

ІІ спосіб

(200 – 95) + 100

ІІІ спосіб

(100 – 95) + 200

 

Завдання 581 Перший учень називає три числа, наступні за числом 115 237, а потім другий учень називає три числа, попередні до цього числа.

 

Завдання 582 Сума розрядних доданків

6835 = 6000 + 800 + 30 + 5

2100 = 2000 + 100

3064 = 3000 + 60 + 4

 

Завдання 583 Додавання

300 + 5 =

602 + 5 =

223 + 6 =

136 + 5 =

986 – 4 =

808 – 8 =

340 – 2 =

312 – 6 =

 

Завдання 584 У межах яких розрядів треба виконувати дію?

4283 + 3 = 4286 (одиниць)     5244 + 9 = 5253 (одиниць і десятків)

7588 – 7 = 7581 (одиниць)      3257 – 8 = 3249 (одиниць і десятків)

8697 – 5 = 8692 (одиниць)

 

Завдання 585  Віднімання

4705 + 9 =

9705 + 9 =

19 233 + 5 =

29 233 + 5 =

4210 – 2 =

14 210 – 2 =

28 652 – 7 =

128 652 – 7 =

 

Завдання 586

1) 8546 + 9 =

4486 + 2 =

27 312 – 8 =

8522 – 6 =

5644 + 6 =

8178 – 2 =

206 156 – 7 =

2753 – 4 =

2) Письмове додавання та письмове віднімання

+38606

         4

+236432

           8

+343210

           9

_5211

       2

_17680

        6

Завдання 587 Віднімання перевіряємо додаванням та відніманням

5300 – 9 =    перевірка

26 000 – 6 =   перевірка

399 000 – 7 =  перевірка

44 000 – 4 =   перевірка

 

Завдання 588

Якщо а = 4, тоді 4200 – а =

Якщо а = 8, тоді 4200 – а =

Якщо а = 6, тоді 4200 – а =

Якщо b = 1, тоді 199 000 – b =

Якщо b = 3, тоді 199 000 – b =

Якщо b = 9, тоді 199 000 – b =

 

Завдання 589

b – с

800 – 200 < 1000

різниця чисел b і с

с + k

800 + 100 < 1000

сума чисел с і k

Завдання 590

1)

Короткий запис

I — 260 км

II — 70 км

III — ?

Всього — 800 км

 

2)

Короткий запис

І — 260 км

ІІ — ?, на 70 км менше, ніж І

ІІІ — ?

Всього — 800 км

 

Завдання 591

894 + 5 =

4894 + 5 =

5136 – 6 =

95 136 – 6 =

8765 – 7 =

18 765 – 7 =

 

Завдання 592

Три спортивні школи відвідує 784 учні. Першу школу відвідує 254 учні, другу — на 10 учнів більше, ніж першу. Скільки учнів відвідує третю школу?

Інші завдання дивись тут...