Інші завдання дивись тут...

Завдання 74  Одиниці вимірювання

50 кг 160 г = г

4 т 250 кг = кг

3 т 8 ц 49 кг = кг

60 т = ц

6 ц 25 кг = кг

18 ц = кг

 

Завдання 75

125 кг • 5 =

50 ц • 6 =

4 т • 1 =

41 т • 6 =

310 кг • 2 =

 

Завдання 76, 77 Дії з іменованими числами

1) 18 кг 116 г • 3 = 18 116 г

х18116 г

        3

 54348 г

54348 г = 54 кг 348 г

2) 2 т 5 ц 21 кг • 4 = 2 т • 4 + 5 ц • 4 + 21 кг • 4 = 8 т + 20 ц + 84 кг = 8 т + 2 т + 84 кг = 10 т 84 кг

3) х18 ц 95 кг

              5

 

Завдання 78

Маса одного баскетбольно­го м'яча — 620 г. Спортсмен несе в сітці 7 м'ячів. Яка за­гальна маса цих м'ячів?

 

Завдання 79 Порядок дій

4350 • 4 + 21 = 17 400 + 21 = 17 421

30 • 2 + 40 = 60 + 40 = 100

105 • 3 – 131 = 315 – 131 = 184

30 • 2 + 40 867 + 68 : 34 = 60 + 40 867 + 2 = 40 929

 

Завдання 80  Знайшли результати наступних виразів, викорис­тавши значення першого

1) 84 • 8 = (80 + 4) • 8 = 640 + 32 = 672

(84 : 4) • 8 = (84 • 8) : 4 = 672 : 4 = (400 + 360 + 12) : 4 = 100 + 90 + 4 = 194

84 • (8 : 4) = (84 • 8) : 4 = 194

(84 : 4) • (8 • 4) = 84 • 8 = 672

2) 72 • 9 = (70 + 2) • 9 = 630 + 18 = 648

(72 : 3) • 9 = (72 • 9) : 3 = 648 : 3 = (600 + 30 + 18) : 3 = 200 + 10 + 9 = 219

72 • (9 : 3) = (72 •  9) : 3 = 219

(72 : 3) • (9 • 3) = 72 • 9 = 648

 

Завдання 81

На двох полицях стоїть 78 книжок. На одній по­лиці книжок у 5 разів більше, ніж на іншій. Скіль­ки книжок стоїть на кожній полиці?

 

Завдання 82  Маса одного вагона потяга метро — 31 т 500 кг. Яка маса п'яти таких вагонів?

 

Завдання 83

х3 т 056 кг

          8

х6 ц 28 кг

         9

х27 кг 125 г

             6

Завдання 84

(30 + 1) • 7 = 30 • 7 + 1 • 7 = 210 + 7 = 217

(30 – 1) • 7 = 30 • 7 – 1 • 7 = 210 – 7 = 203

98 • 8 =

39 • 5 =

43 • 9 =

71 • 6 =

 

Завдання 85

х21245

        6

х33459

        7

х123231

          4

х205030

        4

х5 км 300 м

         2

х115 грн 80 коп.

              3

Завдання 86

Для приготування варення купили 8 кг цукру по 15 грн за кілограм і 6 кг малини. За всю покупку заплатили 330 грн. Яка ціна малини?

Товар

Ціна

Кількість

Вартість

цукор

15 грн

8 кг

330 грн

малина

?

6 кг

 

Завдання 87

Сім'я переїхала на нову квартиру й купила меблі: 4 стільці 2 столи, 2 шафи для одягу й одну книж­кову шафу за вказаними цінами: стілець — 560 грн; стіл — у 4 рази дорожчий, ніж стілець; книжкова шафа — 4630 грн; шафа для одягу — у 2 рази дорожча, ніж книжкова шафа. Яка вартість усієї покупки?

 

Завдання 88 Порівняння чисел

500 • 7 + 90 • 7 = 590 • 7

180 • 7 + 180 • 3 = 180 • 10

300 • 9 + 60 • 9 < 390 • 9

244 • 9 + 244 > 240 • 10

 

Завдання 89

8 • 2046 = 4 • 2 • 2046 = 4092 • 4

6 • 3600 = 3 • 2 • 3600 = 3 • 7200 = 7200 • 3

1056 • 9 < 1560 • 9  (де менший множник, там менший добуток)

20 570 • 2 < 205 700 • 2  (де менший множник, там менший добуток)  

 

Завдання 90

1 • 9 + 2 = 9 + 2 = 11

12 • 9 + 3 = 108 + 3 = 111

123 • 9 + 4 = 1107 + 4 = 1111

1234 • 9 + 5 = 11106 + 5 = 11111

9 • 9 + 7 = 81 + 7 = 88

98 • 9 + 6 = 882 + 6 = 888

987 • 9 + 5 = 8883 + 5 = 8888

9876 • 9 + 4 = 88884 + 4 = 88888

2 • 9 + 4 = 18 + 4 = 22

24 • 9 + 3 = 216 + 6 = 222

246 • 9 + 8 = 2214 + 8 = 2222

2469 • 9 + 1 = 22221 + 1 = 22222

 

Завдання 91 За вказаними розмірами знайди площу фігури

60 • 35 – (60 – 10 • 3) • 25 = 60 • 35 – 60 • 25 = 60 • (35 – 25) = 60 • 10 = 600 (см2)

 

Завдання 92

40 500 – 6008 • 4 + 2742 =

5700 • 5 + 4088 =

 

 

 

 

 

30 400 + 2014 • 3 – 2014 =

(10 000 – 1943) • 3 =

 

 

 

 

 

Завдання 93

Для приготування компоту взяли 600 г суміші сухофруктів, у якій яблука становили 3 частини суміші, вишні — 2 частини, груші — 1 частину. Скільки грамів кожного виду сухофруктів взяли для приготування компоту?

План розв’язування

1) На скільки рівних частин поділено всі сухофрукти?

2) Як знайти масу однієї частини сухофруктів? (Яка маса груш?)

3) Яка маса яблук?

4) Яка маса вишень?

Інші завдання дивись тут...