Інші завдання дивись тут...

ВАРІАНТ № 7.

Завдання 1.  Пшеничне поле за селом (бо села) залите сонячним промінням (середній рід іменника). Любо подивитися на колосся (середній рід іменника), наповнене зерном (бо зерна в множині).

   Пам'ятаємо (пишемо апостроф) це поле зеленим (бо зелень в множині). Ми йшли по ньому і виривали бур'яни (пишемо апостроф). Вони з'являлися (пишемо апостроф) між пшеницею і заважали їй рости. А сьогодні допомагаємо дорослим збирати урожай. 

   Після роботи біжимо до річки. Прохолода річкової води надає нам бадьорості. Настрій радісний. Адже і ми робимо свій маленький внесок у велику хліборобську справу!   (3 журналу).

   Пшеничне поле за селом залите сонячним промінням. Любо подивитися на колосся, наповнене зерном.

   Пам'ятаємо це поле зеленим. Ми йшли по ньому і виривали бур'яни. Вони з'являлися між пшеницею і заважали їй рости. А сьогодні допомагаємо дорослим збирати урожай. 

   Після роботи біжимо до річки. Прохолода річкової води надає нам бадьорості. Настрій радісний. Адже і ми робимо свій маленький внесок у велику хліборобську справу!

 

Завдання 2. Слово у першому абзаці зі звуковою схемою [― • | ― •' | =: • ]

Колосся.

Міркуємо так.

Слово має три склади (кількість складів дорівнює кількості голосних звуків). Другий склад наголошений. У третьому складі м'який подвоєний звук.

 

Завдання 3. Антоніми.

Пам'ятати — забувати.

Заважати — допомагати.

 

Завдання 4. Іменники першого абзацу в орудному відмінку підкресли.

Пшеничне поле за селом залите сонячним промінням.

Любо подивитися на колосся, наповнене зерном.

Міркуємо так.

Пшеничне поле (що?) за селом (за чим? Ор. в.) залите сонячним промінням (чим?, Ор. в.). Любо подивитися на колосся (що?), наповнене зерном.

 

Завдання 5. Окличне речення в третьому абзаці підкреслити.

Адже і ми робимо свій маленький внесок у велику хліборобську справу!

 

Завдання 6. Чому потрібно допомагати дорослим? Текст-міркування.

Інші завдання дивись тут...