Інші завдання дивись тут...

ОРІЄНТОВНА КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 1

ВАРІАНТ І

ЧИ ЛЕГКО БУТИ ДОБРИМ? (Оксана Кротюк)

Завдання 2 

Великдень лише тоді буде справжнім, як до нього приготуєшся душею, добрими ділами. До свята залишилося кілька днів, а Лесик ще не приготувався. Та й де йому до Великодня набрати тих добрих справ? Він уже чемно казав «добридень» сусідам. Люб'язно відповідав, котра година. Бо мав власного наручного годинника й розумівся на ньому.

 

Великдень (бо день) лише тоді буде справжнім, як до нього (до чого?, прийменник пишемо окремо) приготуєшся (префікс при-) душею (орудний відмінок іменника), добрими ділами. До свята залишилося (бо ли́шки) кілька днів, а Лесик (велика буква у власній назві) ще не приготувався (не з дієсловом пишемо окремо). Та й де йому до Великодня (велика буква у власній назві) набрати тих добрих справ? Він уже чемно казав «добридень» сусідам. Люб'язно (апостроф) відповідав (префікс дієслова), котра година. Бо мав власного наручного годинника (подовжений твердий звук) й розумівся на ньому (буквосполучення ьо).

 

Завдання 3

Лесик, Іринка

 

Завдання 4

Коли Іринка розбила своє яєчко, Лесик мав за­пропонував їй своє яєчко, яке лежало на тарілочці.

 

Завдання 5 Речення з основною думкою тексту

«Бути добрим не завжди легко», — цієї миті зрозумів він.

 

Завдання 6 З речення «Лесик напише дуже гарну (яку?) писанку» прикметник та дібраний синонім

Гарну – красиву

 

Завдання 7 Спонукальне речення

Іринко, простели рушника на стіл.

 

Завдання 8

Лесик глянув на неї і порадив простелити на стіл рушника, щоб яєчко не  розбилося.

 

Завдання 9 «Правила доброти» див. завдання 8 тут

Інші завдання дивись тут...

  • Виолетта
    Совершенно не те ответы к ДПА 2021 4 класс украiнська мова. Контрольная работа1 текст Верпик шукаe друзiв(вариант 1), Мужня дiвчина(вариант 2)... ----> Ви плутаєте збірники. Дивіться відповіді до збірника ДПА з української мови для шкіл з російською мовою навчання.
    8 січня 2021 14:11