Інші завдання дивись тут... Завдання 676*. Розглянь паралелепіпед. Скільки в нього вершин? ребер? граней? Побудуй паралелепіпед у зошиті, познач вершини, запиши ребра та грані. Розв'язання: У паралелепіпеда 8 вершин: E, A, B, C, K, M, P, O 12 ребер: EA, AB, BC, EC, KM, MP, OP, KO, KE, MA, PB,OC 6
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 651. Два трактори за 4 год роботи витратили 200 л пального порівну. Скільки літрів пального витрачав один трактор за 1 год роботи? (Розв'яжи задачу складанням виразу) Розв'язання. 1 спосіб. 200 : 4 : 2 = 25 (л) – пального витрачав 1 трактор за 1 год.
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 626.  Розв'язання. У крузі повних квадратів 5, неповних – 16.  5 + 8 = 12 (см2) – наближена площа круга. У п'ятикутнику повних квадратів 6, неповних – 8. 6 + 4 = 10 (см2) – наближена площа п'ятикутника.   Завдання 627.
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 601°. Першого дня у шкільну їдальню привезли З підноси з випічкою, всього 108 тістечок, порівну на кожному підносі. Другого дня привезли 4 таких підноси з випічкою. Скільки тістечок привезли другого дня? Розв'язання. 1) 108 : 3 = 36 (т.) – тістечок на
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Площа фігури. ОДИНИЦІ ВИМІРЮВАННЯ ПЛОЩІ. Завдання 576. Обчисли вирази, у яких першою є дія множення. 6 • 60 : 30 = 360 : 30 = 12 6 • (60 : 30) = 6 • 2 = 12 80 + 40 • 7 = 80 + 280 = 360 (80 + 40) • 7 = 120 • 7 = (100 + 20) • 7 = 100
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 526. 200 кг меду налили в бідони. У більший бідон налили 32 кг меду. Решту меду налили порівну в 6 однакових бідонів. Скільки кілограмів меду в одному такому бідоні? Розв'язання. 1) 200 – 32 = 168 (кг) – розлили меду у 6 однакових бідони. 2) 168 : 6
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 501. Пасажирський катер ішов 4 год, а буксирний - 7 год. Який з них пройшов більшу відстань і на скільки кілометрів, якщо швидкість пасажирського катера 24 км/год, а буксирного - 14 км/год? Розв'язання. 1) 24 • 4 = 96 (км) – відстань пасажирського
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 476. У спортивному таборі було 217 дітей. На змагання з футболу виїхало кілька команд, по 11 гравців у кожній. У таборі залишилося 173 дитини. Скільки футбольних команд виїхало на змагання? Розв'язання. 1) 217 – 173 = 44 (д.) – виїхало дітей на
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 451. У стійловий період одній корові згодовували за день 37 кг силосу. Стійловий період тривав з 25 жовтня по 10 травня. Скільки кілограмів силосу згодували 96 коровам за третину стійлового періоду? Розв'язання: Визначимо число днів стійлового періоду.
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 426. Склади й розв'яжи задачу. З трьох ділянок разом зібрали  10580 кг картоплі. Скільки кг картоплі зібрали з кожної ділянки окремо, якщо з першої і другої зібрали 8350 кг, а з другої і третьої 6180 кг? 1 спосіб Розв'язання: 10580 – 8350 = 2230 (кг)
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 401. На двох баржах було 18 600 кавунів. Коли з першої баржі вивантажили 2600 кавунів, на обох бар­жах кавунів стало порівну. Скільки кавунів було на кожній баржі спочатку? Розв’язання: 18600 – 2600 = 16000 (к.) – кавунів було порівно на
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 376. Які з поданих задач розв'язуються дією додавання? Запиши розв'язання цих задач. 1) Від смужки відрізали 8 дм, а потім - ще 5 дм. Скільки всього сантиметрів смужки відрізали? 1 дм = 10 см, тому 8 дм = 80 см, а 5 дм = 50 см. Розв’язання: 80 + 50 =
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 351. 1) Розглянь основні одиниці вимірювання часу і запам'ятай їх. 1 ст. = 100 р. 1 р. = 12 міс.; 365 (або 366) діб.  1 міс. = 30 (або 31) д. (у лютому — 28 (або 29) д.).  1 доба = 24 год 1 год = 60 хв 1 хв = 60 с 2) Слова година, хвилина,
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Інші завдання дивись тут... Завдання 326°. Із 27 м тканини пошили 9 суконь. Скільки треба метрів тканини, щоб пошити 36 таких суконь? Розв'язання: 27 : 9 = 3 (м) – метрів тканини йде на одну сукню. 3 • 36 = 108 (м) – метрів тканини йде на пошиття 36 таких суконь. Відповідь: 108
Категорія : Математика 4 клас Богданович

Назад Вперед